top of page
_JAC7724 full res.jpg

Women of Brass er ikke et fasttømret ensemble, men et netværk af kvindelige musikere, der hele tiden bliver større. Det er en alsidig gruppe, der både indeholder unge talenter fra konservatoriet, men også garvede musikere med masser af erfaring. Med både freelancere og fastansatte musikere i blandt andet Slesvigske Musikkorps, Aalborg Symfoniorkester og DR Big Band, er der stor mulighed for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Der er altså musikere med meget forskellige baggrunde, men som har et højt musikalsk niveau og en topprofessionel tilgang til faget til fælles. 

Women of Brass kan opleves i flere forskellige konstellationer - en kvintet med fem musikere til mindre koncerter, basisensemblet med ti musikere til større koncerter, og et udvidet ensemble med 13 musikere til de helt særlige projekter. Derudover kan der sammensættes helt nye ensembler, hvis en speciel anledning skulle opstå.

Om Women of Brass

I marts 2022 satte Mette Krüger, Michelle Rakers, Susanne Skov og Sofie Brems sig sammen for at skabe et nyt, professionelt ensemble, der skulle fremhæve de mange dygtige, kvindelige kræfter i messingblæsermiljøet. Hvis man ser ud over et symfoniorkester i dag, er der mange kvindelige musikere - men meget få på tuba, horn, trombone og trompet. Det har historisk set været mandsdominerede fag, og er det til dels stadig. Derfor vil Women of Brass gerne sætte fokus på de mange dygtige, professionelle messingblæsere - ikke kun i Danmark, men i hele Skandinavien. Det langsigtede mål er at blive et inspirationsgrundlag for fremtidige generationer af kvindelige musikere, der her får professionelle forbilleder at spejle sig i; rollemodeller, der kan vise en anden vej.

Den musikalske ledelse af Women of Brass varetages af dirigent Michelle Rakers. Hun er oprindeligt uddannet trompetist fra Northwestern University i Chicago, og senere som dirigent fra Peabody Conservatory i Maryland. Hun startede som trompetist i "The President's Own" United States Marine Band i Washington, og var i 2004-2018 orkesterets dirigent. 

I studietiden oplevede Michelle også, at der i den grad manglede kvindelige forbilleder i branchen. Derfor blev "International Women's Brass Conference" (IWBC) meget betydningsfuldt for hendes liv og karriere - pludselig kunne hun se, hvor mange kvinder før hende der havde klaret sig glimrende som professionelle musikere. Senere blev Michelle selv involveret i IWBC, blandt andet som dirigent for "Monarch Brass" - et messingensemble svarende til Women of Brass.

bottom of page